Loc pe podium pentru elevul fruntaș Simion Robert Achiriloaie la Campionatul European de Qwan Ki Do, desfășurat în Saint Memmie, în Franța, la finele lunii aprilie.

Elevul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung a obținut medalie de bronz, acesta participând la categoria 16-17 ani masculin, proba Giao Dau, unde a obținut locul al III-lea, alături de colegii lui, Ștefan Lungu și Luca Pușcașu.

„Pentru mine participarea la Campionatul European de copii și juniori a fost o experiență de neuitat, unde am obținut rezultate minunate datorită muncii susținute de-a lungul anilor”, a spus Simion Robert.

Cu un palmares bogat de premii și medalii, cu participări la multe campionate, atât naționale, cât și europene, Robert reușește să surprindă de fiecare dată cu rezultatele obținute.

„În spatele acestor reușite este multă muncă, dorința de a-și depăși limitele și de a ajunge cât mai sus. Se antrenează singur, în sala de sport a colegiului, iar în vacanțe alături de antrenorii și colegii săi de la clubul CSM Moinești. Disciplina din spatele artelor marțiale l-a determinat să urmeze și liceul militar, reușind să îmbine dragostea pentru sport cu cea pentru uniforma militară.

Felicitări, Robert! Îți dorim mult succes în confruntările viitoare și fie ca visul de a obține centura neagră să devină realitate!”, au menționat reprezentanții școlii.

Alături de Robert a concurat și fratele său mai mic, David Gabriel Achiriloaie, care a obținut medalia de argint la Thoa Quyen,  individual, la categoria lui de vârstă.

David își dorește să îi calce pe urme fratelui mai mare și să devină elev al colegiului militar.