Cetatea de Scaun a Sucevei a găzduit recent întâlnirea națională a Ordinului European al Cavalerilor Vinului. Organizația are o istorie de peste 700 de ani și își revendică tradiția de la ordinele cavalerești din perioada Evului Mediu, fiind prezentă în 27 de țări din Europa, inclusiv în Republica Moldova. Ordinul European al Cavalerilor Vinului are în prezent peste 5.000 de membri.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat rolul său la întrunirea Cavalerilor în Cetate: „Am transmis mesajul municipalității. A fost o ceremonie interesantă, în care s-au primit noi membri și au fost promovați o parte din membrii existenți. Respect cavalerilor din Ordinul European al Vinului!”

Ordinul European al Cavalerilor Vinului este o organizație culturală ce are ca scop promovarea vinului ca bun cultural și își propune să contribuie la apropierea dintre oameni. De altfel, membrii Ordinului nu sunt doar specialiști în vinuri, dar mai ales ambasadori ai viticulturii și ai consumului de vin.