Pe scena Zilelor Sucevei, ridicată în Centru, pe esplanadă, au urcat nu doar interpreți de muzică ușoară și populară, ori talentați dansatori, ci și 40 de „Cupluri de Aur” – familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimul trimestru.

Inițiator al acestei frumoase tradiții, care a dus la sărbătorirea a peste 1.000 de cupluri numai în municipiul Suceava, primarul Ion Lungu, a urcat pe scenă, alături de ei, oferindu-le diplome de fidelitate, buchete de flori și premii în bani – câte 1.000 de lei.

Edilul Sucevei le-a mulțumit pentru că au dat curs invitației, pentru că au demonstrat tot timpul că sunt cetățeni cu simț civic și răspundere, fiind și primii cam în fiecare an la plata taxelor și impozitelor, le-a vorbit despre proiectele municipalității, care îi vizează și pe ei, ca cetățeni, după care, la final, au ciocnit câte o cupă de șampanie.

Ca și în anii anteriori, la eveniment au fost invitați reprezentanți ai localităților înfrățite cu Suceava, de această dată fiind prezentă pe scenă Lilia Pilipețchi, primarul localității Soroca, din Republica Moldova, precum și unul din cei patru viceprimari ai orașului Cernăuți, din Ucraina.

Ambii au primit de la primarul Sucevei „Diplome de Excelență” și mulțumiri pentru ”frumoasa și rodnica colaborare”.