Cea mai mare investiție de infrastructură sportivă din Moldova – Sala Polivalentă Suceava, prinde contur de la o zi la alta, afirmă primarul Ion Lungu, care merge săptămânal în șantier, pentru a vedea evoluția lucrărilor.

Investiția de aproximativ 35 de milioane de euro are ca termen de realizare data de 12 mai 2025, încât sucevenii vor beneficia, din vara anului următor, de o Sală Polivalentă cu 5000 de locuri, care va găzdui atât evenimente sportive cât și social-culturale, inclusiv concerte.

Complexul va pune la dispoziție sucevenilor și numeroase alte facilități, de la restaurante până la generoase spații verzi, pentru relaxare și petrecere a timpului liber.

Sala Polivalentă, care va fi finalizată la începutul verii următoare , va avea 710 locuri de parcare, 8 pentru autocare, peste 7100 mp de spații verzi.

Accesul spre acest obiectiv se face pe strada Cardinal Iuliu Hossu, care va avea o lățime de 20 de metri, urmând a fi amenajată cu patru benzi, trotuare, piste de bicicletă și spații verzi până în bulevardul Sofia Vicoveanca.