UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuți, dr. Alina Cigoli, medic specialist medicină de urgență, a declarat că miercuri dimineață la unitatea medicală au venit Jandarmeria, DNA și DGA și „s-au efectuat percheziții atât în cabinetele de consultații, în vestiare, în cabinetele private și la domiciliul unor persoane vizate”. Dr. Cigoli a precizat că, momentan, în spital activitatea se desfășoară în limite normale, inclusiv în UPU, dar „ușor îngreunată în compartimentul internărilor de zi pentru că o persoană a fost ridicată pentru percheziții la domiciliu”. „Nu avem alte informații, așteptăm rezultatul anchetei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Rădăuți.

 

Percheziții de amploare în această dimineață coordonate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava. Se derulează nu mai puțin de 108 percheziții, iar faptele s-au petrecut în perioada 2023-2024. Sunt vizate trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice.

Cele trei instituții publice sunt IPJ Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți și Colegiul Tehnic Rădăuți. În cazul IPJ Suceava ancheta vizează un polițist de la Milișăuți care ar fi luat șpăgi de la șoferi cu probleme, fie conducere fără permis, fie conducere sub influența alcoolului.

La spitalul din Rădăuți sunt vizate angajări pentru brancardieri și infirmieri, concursuri care ar fi fost măsluite, dar și acte de luare de mită din partea unor medici pentru intervenții medicale.

Ancheta de la Colegiul Tehnic Rădăuți are în atenție șpăgi luate la angajare pentru diferite persoane.