Proiectul „Artist sub 25”, ediția a III-a, se va desfășura vineri, 18 octombrie 2024, la ora 18:00, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Se redeschide seria expozițională dedicată tinerilor artiști, uniți cu toții de vârsta tinereții de până la 25 de ani. Iubitorii de artă sunt invitați să ia pulsul noii generații de creatori, în sala de la Mansarda MAL, la vernisajul „Artist sub 25”.

Spre deosebire de edițiile precedente, spun organizatorii, expoziția de anul acesta este una colectivă, adunând împreună lucrările a șaisprezece tineri artiști, din întreaga țară, selectați de un juriu format din: asist. univ. dr. Ioana Palamar, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, prof. Paula Neagu, Liceul Teoretic „Dunărea” Galați, dr. Silviu Parascan, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Curatorul proiectului, artistul ieșean Silviu Parascan, a declarat că „demersul este unul provocator atât din perspectiva vârstelor, cât și a viziunilor. De această dată, alături de expresivitatea individualităților diverse, putem vorbi și despre un contrast al gândirii cromatice. Putem observa cum paleta scade în intensitate și vigoare pe măsură ce vârsta crește. Dar acest dialog fermecător între vivacitatea culorii și sobrietatea grafică a ansamblului expozițional arată că aceste contraste aparente sunt tocmai liantul care unește realitățile artistice interioare, arc peste anii care își arată acum rostul”.

Lucrările din expoziție vor putea fi admirate în perioada 18 octombrie - 24 noiembrie 2024.