Cei peste 40 de refugiaţi din Siria şi Irak, printre care şi copii, care şi-au făcut o tabără improvizată la marginea Timişoarei, la circa o sută de metri de o secţie de poliţie, au fost duşi la audieri, informează Mediafax.

Poliţiştii şi jandarmii timişeni au descins, luni dimineaţă, în tabăra pe care şi-au improvizat-o 42 de refugiaţi din Siria şi Irak, la circa o sută de metri de Secţia de Poliţie nr. 5.

În urma descinderilor, toate cele 42 de persoane au fost duse la audieri.

 

Potrivit poliţiştilor, refugiaţii vor fi verificaţi şi îndrumaţi către centrele de specialitate, chiar dacă ei nu vor să plece.”Cele 42 de persoane depistate pe raza municipiului Timişoara au fost conduse la sediul Poliţiei, unde au fost efectuate verificări, stabilindu-se că acestea provin din Siria, Irak şi Iran, sunt solicitante de azil şi au depus cereri pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională la centrele de pe teritoriul României, aflate în administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări. Verificările au fost efectuate de poliţiştii Inspectoratului Judeţean Timiş împreună cu poliţiştii de imigrări şi jandarmi. Persoanele au fost preluate de poliţiştii de imigrări, urmând a fi propuse măsuri potrivit competenţelor”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ionuţ Bocancea.

Aproximativ 40 de refugiaţi din Siria şi Irak, printre care şi copii, care au permise de şedere în România, stau într-o tabără improvizată creată la marginea Timişoarei, pe câmp. Potrivit poliţiştilor, refugiaţii doresc să treacă graniţa în Ungaria, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.