Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru trafic şi consum de droguri de mare risc la Afterhills, festivalul de muzică organizat în pădurea de la Dobrovăţ, Iași, informează Mediafax. Polițiștii le-au percheziționat locuințele și au găsit droguri, dar au confiscat și o mașină și cântare.

Timp de zece zile, cât a durat Afterhills, festivalul de muzică organizat în pădurea de la Dobrovăţ, poliţiştii şi procurorii au constatat 34 de infracțiuni la regimul drogurilor, respectiv de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și spălare de bani obținuți din traficul de droguri de mare risc.

Cinci cetăţeni români, bănuţi de aceste infracţiuni, au fost reţinuţi şi mai apoi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis solicitarea procurorilor, iar acum cei cinci sunt în arest.

Pe lângă verificările făcute, poliţiştii au făcut şi 10 percheziţii şi eu emis şi şase mandate de aducere.

„În urma activităților polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate, au fost ridicate și indisponibilizate 90 de comprimate ecstasy, 10 pliculețe/doze conținând cannabis, 20 de grame de cocaină/amfetamină, 30 de grame de canabis, 2 doze de cocaină, 5 grame de Ketamină, 5 grame MDMA pulbere,7 grindere, o narghilea folosită la consumul drogurilor, aproape 2 grame de comprimate MDMA mărunțite", se arată într-un comunicat transmis de BCCO Iaşi.

Au mai fost confiscate şi o maşină, cinci cântare, peste 5000 de lei şi mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi laptopuri.