Programul Zilei Culturii Naționale, miercuri, 15 ianuarie 2020, în municipiul Suceava, debutează, la ora 10:00, cu momentul depunerilor de coroane omagiale la bustul poetului Mihai Eminescu, urmat, la ora 11:00,  la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, de deschiderea Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, ediția a XXIX-a. Tot la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, la ora 11:30, va fi proiectat filmul „Mihai Eminescu”.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Bucovinei organizează câteva acțiuni culturale: la ora 12.00, la Muzeul de Istorie, în Sala de evenimente – lansareafilmuluidocumentar „Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, regia: Florin Kivorkian, o producție Arka Film, în coproducție cu TVR; durata: 78 minute; la ora 19:00, la Muzeul de Istorie, în Sala de evenimente, este programată piesa teatru: „Să nu ne răzbunați”, regia și scenografia: Silvia Răileanu și Mirela Nistor (piesă dublu premiată), co-producție Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” și teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani. “Să nu ne răzbunați” este o poveste despre izbândă. Este despre o pagină dureroasă din istoria țării, pierderea Basarabiei către Rusia. Este o piesă despre întoarcerea la credință, suferință, evoluție și fericire. “Să nu ne răzbunați” spune povestea Margaretei Spânu-Cemartan și nu doar a ei, a miilor de români deportați în Siberia la munca forțată. Cei mai mulți nu s-au mai întors acasă niciodată. Piesa de teatru s-a născut și cu ajutorul monahului Moise, care a avut răbdarea să culeagă aceste mărturii ale deportaților în Siberia.

La ora 17:30 va avea loc acțiunea „Eminescu și Bucovina de Ziua Culturii Naționale”, pe esplanada Muzeului de Științele Naturii Suceava, iar de la ora 18:00, Proiecție dedicată Zilei Culturii Naționale (Mihai Eminescu), pe fațada Palatului Administrativ.