A XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, eveniment organizat anual pe plan european, va fi marcată, la finele acestei săptămâni, și la Rădăuți. Mai precis, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, cât și Galeria de Artă „Traian Postolache” și-au prelungit programul de sâmbătă, 14 iunie, până la ora 24.00, condiții în care doritorii vor putea să viziteze gratuit atât muzeul, cât și expozițiile de acolo, expoziția permanentă, dar și o expoziție inedită de viniluri și pickup-uri vechi din colecția lui Sergiu Constantin Ganea, până la miezul nopții.

La fel și la Galeria de Artă, unde localnicii sunt așteptați să admire o colecție de plante medicinale, colecție care aparține Florentinei Carmen Oleniuc.

Cu titlu de noutate în Noaptea Muzeelor, rădăuțenii, dar și turiștii din zonă vor avea ocazia să viziteze până la ora 24.00 Sinagoga Mare din municipiu, care a fost introdusă, alături de Cimitirul Evreiesc, într-un circuit turistic urban.

Evenimentul Noaptea Muzeelor a fost inițiat în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.