Compania Wizz Air a anunțat în data de 12 mai a.c. că va oferi 10.000 de bilete gratuite refugiaților ucraineni pentru a călători din țările vecine Ucrainei - Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia - către Marea Britanie, sprijinind schema pentru vize „Homes for Ukraine” a Guvernului Marii Britanii. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu organizațiile non-profit Choose Love, Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan și USPUK. Cele 10.000 de bilete gratuite sunt pentru călătorii efectuate în perioada 14 mai – 15 iunie. Oferta include și un bagaj de mână, de maximum 40x30x20 cm, și un bagaj de cală, până la 32 kg, înregistrat la check-in. În comunicatul companiei se precizează că prețul de zero euro se aplică doar rezervărilor efectuate pe https://wizzair.com/#/rescue.

Inițiativa va fi lansată în acest weekend și va fi marcată prin prezența reprezentanților Wizz Air, ai ONG-urilor partenere și ai Guvernului Marii Britanii la Aeroportul Luton din Londra pentru a primi refugiații ucraineni care sosesc cu zborurile Wizz Air și pentru a-i pune în legătură pe aceștia cu persoanele de sprijin din Marea Britanie.

Din Suceava biletele gratuite pentru refugiați sunt disponibile pentru zborurile către Londra - Luton.

Potrivit comunicatului remis de companie, biletele gratuite Wizz Air sunt disponibile pe 61 de rute pe care compania aeriană le operează din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia către Marea Britanie.

Refugiații ucraineni care doresc să rezerve un bilet gratuit pot face acest lucru vizitând pagina https://wizzair.com/#/rescue. Pasagerii vor trebui să introducă numărul pașaportului ucrainean (pașaportul utilizat pentru călătoria în străinătate) în momentul rezervării, pentru a se califica pentru biletele gratuite, și li se va cere, de asemenea, să prezinte pașaportul ucrainean și viza/documentele de călătorie necesare în momentul înregistrării.

Compania aeriană îi încurajează pe toți clienții să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor, pentru a avea suficient timp pentru a trece prin procedura de check-in, controlul de securitate și procedurile de sănătate și siguranță specifice aeroportului. De asemenea, acestora li se recomandă să verifice dacă au documentele de călătorie necesare pentru a călători, precum un pașaport și o viză valabile. Pasagerii sunt rugați să viziteze site-ul oficial al țării de destinație pentru a afla cele mai recente informații cu privire la documentele de călătorie necesare.