Expoziția de pictură și grafică „Visul unui mic artist”, găzduită de Galeria de Artă "Traian Postolache" din Rădăuți, în perioada 20-29 iunie 2022, este organizată de profesori de educație plastică și vizuală de la Școala Gimnazială „Dr. Simion și Metzia Hîj” Volovăț, Școala Gimnazială "Maria Cantacuzino" Horodniceni, Școala Gimnazială "Ioan Băncescu" Adâncata, Școala Gimnazială "Vornicu Simion Tăutu" Comănești, Școala Gimnazială "Petru Comarnescu" și Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului.

Expoziția reunește lucrări realizate de 62 de elevi ce au avut ca scop comun valorificarea potențialului creator al elevilor din învățământul gimnazial și liceal. În expoziție sunt prezentate lucrări diverse, atât ca tehnică, cât și ca abordare estetică și plastică. 

Profesorul Florin Batîr ne-a spus că evenimentul s-a realizat în baza unui proiect educațional încheiat între școlile menționate mai sus, „lucrările expuse vor stimula cu siguranţă elevilor bunul gust, fantezia, gustul estetic și imaginaţia. Prin astfel de manifestări artistice, expozanții în viitor vor fi complet liberi în exprimare, dobândind astfel o capacitate mai bună de exprimare a tuturor ideilor pe care aceştia le au”.