Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava și-a deschis, începând de luni, o filială în Centrul Multifuncțional „Arta” din cartierul Ițcani. Evenimentul a avut loc în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, a directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a consilierului primarului Sucevei, Ion Lungu, Ovidiu Milici și a consilierului județean Radu Pentiuc.

După deschidere, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că își dorește ca un număr cât mai mare de copii, de tineri să vină și să împrumute cărți de la noua filială din Ițcani a Bibliotecii Bucovinei. „Biblioteca este o instituție de cultură care s-a validat în timp, dar este și o instituție care are obligația să facă ceea ce trebuie pentru cultură. Și ajungem la citit, la carte. La a citi sau a nu citi o carte, la a fi mai mult pe internet sau prin alte medii. Eu aș spune că partea de online și de internet e un pic ca în modă. Acum se poartă internetul. Dar vedeți că în modă lucrurile nu țin foarte mult. Sunt lucruri care rămân ani și zeci de ani, dacă vreți ca și în modă. Dacă albul și negrul sunt permanente, eu cred că cititul, cartea vor dăinui”, a precizat Niculai Barbă.

El a spus că la Biblioteca Bucovinei sunt activități care presupun și folosirea internetului. „Pe internet însă toate lucrurile sunt aruncate acolo și depinde doar de noi să știm să le spunem tinerilor, copiilor ce este bun să ia de acolo. Oricum, mai bun decât o carte nu veți găsi, dar este important să nu le interzicem internetul. Nu le interzicem, doar le spunem că acolo sunt și lucruri bune și rele, dar cel mai important lucru este să citească o carte”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

La final, el a oferit un cadou noii biblioteci din cartierul Ițcani, un album foto cu Suceava, „Dumitru Balint”, realizat de Centrul Cultural Bucovina. Niculai Barbă a mai spus că la Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani, recent reabilitat de Primăria Suceava, vor continua să aibă loc evenimente organizate prin Centrul Cultural Bucovina pentru copiii și tinerii din acest cartier, dar și din localitățile limitrofe municipiului.