Stațiunea montană Bludenz, din Austria, a găzduit zilele trecute Campionatul Mondial de sanie pentru juniori. La startul competiției s-au prezentat 42 de sportivi, născuți în anul 2002 sau mai mici. Printre participanți s-a aflat și Vlad Mușei, în vârstă de doar 16 ani, un tânăr foarte talentat pentru această disciplină, legitimat la CSȘ Vatra Dornei, care este și component al Centrului Național Olimpic pentru tineret. În ciuda vârstei sale fragede în comparație cu ceilalți participanți, Vlad a reușit să se claseze la final pe locul al zecelea, la capătul a două manșe constante, cu starturi foarte bune.

„Este o performanță notabilă dacă stăm să ne gândim că Vlad mai are de concurat patru ani la nivel de juniori, așa că sperăm să obținem pe viitor timpi din ce în ce mai buni”, a declarat antrenorul Ștefan Mușei, care-l pregătește pe Vlad atât la club, cât și lotul național, unde este ajutat de Corina Draga.

Acest rezultat vine după ce Vlad Mușei a izbutit să se claseze pe locul 12 la Campionatul European de juniori de la Altenberg (Germania) și pe locul 8 la Cupa Continentală de la Sigulda (Letonia).

Următoarele competiții pentru sportivul dornean sunt Cupele Continentale de la Winterberg (Germania) și Pyeon Chang (Coreea de Sud) și Campionatul Național, care se va ține la Igls, în Austria.