Centrul Multifuncțional “Arta” din cartierul Ițcani, inaugurat anul trecut, de Ziua Copilului, în care au fost susținute deja mai multe spectacole de teatru, au rulat filme de cinema și au fost găzduite evenimente pentru comunitate, include din 16 ianuarie 2023 și o bibliotecă publică dotată cu un fond generos de carte în special pentru elevi și preșcolari. Aceasta funcționează ca secție a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Zbiera” Suceava.

„Centrul Multifuncțional “Arta”, al Municipiului Suceava, din cartierul Ițcani, își dovedește funcționalitatea și este un obiectiv util pentru locuitorii acestui cartier. În urma unei bune colaborări instituționale dintre Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean am fost de acord să oferim un spațiu modern destinat bibliotecii și lecturii, venind in întâmpinarea dorinței locuitorilor din cartierul Ițcani de a avea o bibliotecă pentru copiii lor.

În primă fază, publicul va putea beneficia de acest serviciu în zilele de luni și marți, în intervalul orar 8.00-16.00, iar dacă cererea va fi pe măsură, programul va fi extins”, a spus primarul Ion Lungu, care nu a putut fi prezent la eveniment, fiind la București pentru a semna contractul de finanțare în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru modernizarea clădirii principale a Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava.

Moment inaugural a avut loc la o zi distanță de ziua poetului național- Mihai Eminescu și de Ziua Culturii Naționale, elevii de la Școala Gimnazială Nr.7 Ițcani și cei de la Școala Gimnazială Mitocul Dragomirnei pregătind scurte momente artistice care să marcheze evenimentul, micii artiști fiind în fapt și primii beneficiari ai serviciilor oferite de noua bibliotecă.

„În egală măsură mă bucură faptul că Cinematograful din Ițcani începe să fie tot mai apreciat și mai căutat, fluxul de spectatori din weekend fiind în continuă creștere.

În viitor, ne propunem să diversificăm aria de activități culturale la Centrul Multifuncțional ”Arta” al Municipiului Suceava cu spectacole de teatru pentru copii și o serie de evenimente prilejuite de ”Anul Ciprian Porumbescu”. Îi invit pe toți locuitorii cartierului Ițcani și nu numai să treacă pragul Centrului Multifuncțional ”Arta” al Municipiului Suceava, pentru a se bucura de serviciile pe care le pot găsi aici”, a adăugat edilul Sucevei.

Reabilitarea și modernizarea fostei clădiri a Cinematografului „Arta” din Ițcani, preluată de Primăria Suceava, s-a făcut cu o investiție de 6.425.130,49 lei cu TVA, din care fonduri nerambursabile 6.283.611,45 lei, rezultând o arie totală utilizabilă de 939,30 mp, cu rol de sediu de primărie în cartier, post de Poliție Locală, bibliotecă, Cinema și sală de spectacole.