11 generatoare de curent au ajuns la spitale și instituții din Ucraina în urma unei acțiuni caritabile a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR). Donația a fost pusă în practică sâmbătă trecută, la sediul Primăriei din localitatea Ciudei, Ucraina.  

Generatoarele sunt de mare folos în această perioadă în care sunt mari probleme cu alimentarea cu energie electrică în toată Ucraina.

Cele unsprezece generatoare au fost preluate de spitale și instituții școlare din Storojineț-Ropcea, Voloca, Herța – Hreațca, Mahala, Noua Suliță – Marșința, Ciudei, Pătrăuții De Jos, Suceveni și Cernăuți.

Generatoarele au fost achiziționate de Uniunea Națională a Barourilor din România din donația primită de la poporul taiwanez pentru sprijinirea locuitorilor din Ucraina, afectați de război.

Uniunea Națională din România a fost reprezentată în cadrul ceremoniei de donare de avocatul Daniel Fenechiu, vicepreședinte al  UNBR, avocat Liviu Mihai, decanul Baroului Suceava, avocat Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș, avocat Julia Zorkoczy, consilier UNBR. Delegația a fost însoțită și Constantin Damov, Președintele Asociației ROTA. 

Având în vedere data deplasării, în preajma zilei de naștere a poetului nepereche, delegația avocaților a depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu din incinta Casei Memoriale „Aron Pumnul” și la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți.