Duminică, 15 ianuarie, este ultima zi în care au mai fost pornite instalațiile ornamentale de iluminat de pe străzile Sucevei, dar mai ales din zona centrală, precum și din cei trei brazi de Crăciun (esplanadă, Areni, Burdujeni).

„Astăzi este ultima zi în care iluminatul ornamental se mai aprinde în orașul nostru. Multele mesaje pe care le-am primit de la suceveni, arată că orașul nostru a fost ornat frumos în perioada Sărbătorilor de iarnă!”, a anunțat duminică primarul Sucevei, Ion Lungu.

La fel ca și anii anteriori, decizia a fost luată doar după ce s-au finalizat sărbătorile de iarnă și pentru cei care au Crăciunul și Anul Nou după calendarul de rit vechi.

Din data de 16 ianuarie 2023, instalațiile ornamentale de iluminat vor începe să fie date jos de pe stâlpi sau strânse, treptat, în funcție și de condițiile meteo (pentru a nu fi casante de la frig), urmând să fie depozitate și păstrate în condiții cât mai bune, pentru a fi utilizate din nou la finele anului, când se apropie sărbătorile de iarnă.