Accidentele în care cad victime bicicliști sunt, din păcate, printre cele mai grăitoare privind gradul de inconștiență al unora dintre cei care se deplasează pe drumurile publice din județ, în general în mediul rural. Două exemple în acest sens sunt accidentele petrecut joi, pe raza comunei Fântânele, respectiv la Dornești.

Un accident care putea avea consecințe dramatice s-a produs în jurul orei 18.00, în satul Stamate, comuna Fântânele.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bănești, se deplasa cu o bicicletă pe un drum comunal din Stamate și, la intersecția cu drumul principal – DJ 290, nu a ținut cont de indicatorul „Cedează Trecerea” și nu a acordat prioritate unui VW condus de un șofer în vârstă de 38 de ani, din Stamate, care circula pe direcția dinspre Salcea către Stamate, având evident prioritate.

Biciclistul a fost lovit de mașină și proiectat pe carosabil. Preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava, bărbatul a fost diagnosticat cu un traumatism cranian, fără pierdere de cunoștință, plus contuzii la cap și la picioare. Având în vedere cum s-a produs accidentul, evident că se putea și mult mai rău.

Verificarea cu etilotestul a lămurit cauza reală a accidentului. Biciclistul a fost testat la Spitalul Județean Suceava cu aparatul etilometru, rezultatul fiind concentrația de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să îi fie recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.    

Șoferul a fost testat la locul accidentului, nefiind băut.

Cauza accidentului este clară, neacordarea de prioritate la intrarea de pe un drum secundar pe drumul principal, intersecția fiind semnalizată prin indicator.

Tot joi, în jurul orei 16.00, pe o stradă din Dornești, o localnică în vârstă de 64 de ani, care se deplasa cu o bicicletă, s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se de coarnele bicicletei. La fața locului a fost găsită și o butelie pe care femeia o transporta pe bicicletă și care este probabil să fi dus la dezechilibrarea femeii.

Femeia a ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu un traumatism la nivel toracic care trebuia investigat.