Cazurile de șoferi care nu opresc la semnal continuă să se succeadă unul după altul, în ciuda nenorocii de la Moldovița, cu tânărul împușcat mortal în timp ce prietenul său încerca să-și piardă urma.

Vineri noapte, în jurul orei 20.40, un echipaj de la Secția Rurală Șcheia, care se afla în serviciu de supraveghere și control trafic pe raza satului Moara Carp, comuna Moara, a efectuat semnal de oprire unei Dacii Logan, la intersecția a două străzi secundare.

Șoferul nu a oprit la semnal, accelerând și virând pe strada Ponoare, de unde a încercat să scape spre E 85, Cumpărătura. Cu polițiștii după el, cu semnalele acustice și luminoase pornite, bărbatul de la volan a tras pe dreapta înainte de a se ajunge la riscuri și mai mari.

Polițiștii au identificat la volan un localnic care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului. Totul părea în regulă privind documentele, doar că cel de la volan mirosea a alcool. Vasile B., a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,79 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Pentru neoprire la semnalul regulamentar al polițiștilor, bărbatul a încasat o amendă de 580 de lei.

Totodată, s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.