Echipa de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali care acționa duminică seară în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus a descoperit într-un microbuz venit din Ucraina mai multe bunuri care intră în sfera celor aflate sub regimul legii armelor și munițiilor.

Echipajul a verificat, în jurul orei 19.40, un microbuz marca Mercedes Benz condus de un ucrainean în vârstă de 32 de ani, în care se mai afla și o femeie.

În urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, sub bagaje, într-o cutie, s-au găsit un tub gol de obuz, 30 de cartușe de calibru 5.45 mm, o dronă parțial distrusă, două căști de protecție militară și diferite componente de uniformă militară ucraineană.

Șoferul ucrainean a declarat că nu știa ce se află în cutie, acesta fiind rugat de cineva să transporte acest colet în Marea Britanie.

Bunurile au fost reținute în vederea confiscării și urmează a fi predate către polițiștii specializați de la Serviciul Arme și muniții din cadrul poliției județene, în vederea expertizării.

”Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor și munițiilor, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, polițiștii de frontieră le-au întocmit celor 2 cetățeni ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliția de Frontieră Suceava.