Un tânăr în vârstă de 18 ani, fără permis de conducere, a fost prins cu greutate de polițiști, după ce a gonit la volanul unei mașini în jur de 7 kilometri, în ciuda semnalelor și somațiilor verbale ale oamenilor legii. Urmărirea s-a desfășurat în condiții grele, de ceață, fugarul reușind să-și piardă urma la un moment dat pe un drum secundar.

În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în jurul orei 23.30, un echipaj de la Secția Rurală Preutești, aflat în serviciu control trafic pe trafic satul Valea Bourei, comuna Dolhești, a făcut semnal de oprire unui autoturism care venea din sens opus. Șoferul nu numai că nu a oprit, dar a și mărit viteza de deplasare.

Polițiștii au plecat în urmărire, fiind folosite in permanență semnalele luminoase și acustice, cât și portavocea pentru somarea verbală a fugarului.

Urmăritul a gonit pe drumul județean din Dolhești, iar la un moment dat a intrat pe un drum secundar pietruit. Având în vedere ceața abundentă, polițiștii au pierdut la un moment dat contactul cu urmăritul. Autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, împotmolit.      

Scăpat la adăpostul nopții, cu fuga pe jos, șoferul a fost identificat ulterior.

S-a stabilit că este vorba de un tânăr în vârstă de 18 ani, din satul Boura, comuna Forăști, care nu este posesor de permis de conducere.

Polițiștii au constatat și că mașina avea polița de asigurare RCA expirată tocmai din septembrie 2021.

Prin urmare, au ridicat certificatul de înmatriculare și numerele mașinii.

Pe lângă dosarul penal pentru conducere fără permis, tânărul de 18 ani a încasat și două amenzi, una de 2.000 de lei, pentru lipsa RCA, și una de 725 de lei, pentru neoprire la semnal agenților rutieri.