O dramă cumplită s-a consumat marți dimineață în centrul municipiului stațiune Vatra Dornei, lângă Gara Vatra Dornei Băi.

Un elev în vârstă de 15 ani nu a observat trenul, în mod inexplicabil, la pasajul pietonal de trecere peste calea ferată de lângă podul de peste râul Dorna, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

În jurul orei 7.40, băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, care la acea oră intra în Gara Vatra Dornei Băi. Trenul venea așadar dinspre Bistrița și se apropia de gară.

Mecanicul le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă, absolut inexplicabil, tânărul nu a avut nici o reacție și a pătruns în gabaritul căii ferate. Mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc.

În mod cert, tânărul nu a văzut că vine trenul și nici nu l-a auzit. Avea gluga trasă pe cap, iar un martor le-a spus polițiștilor că avea și căști pe urechi.    

Lăsând la o parte aceste detalii de anchetă care într-un astfel de caz contează prea puțin, cert este că s-a produs o dramă cumplită. Minorul a suferit amputație de gambă stângă, plus o amputație la un deget al mâinii stângi. Evident, leziunea problematică este cea de amputație a piciorului. 

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat pentru Monitorul de Suceava că la fața locului a mers o ambulanță care l-a transportat pe copil la Compartimentul Primiri Urgențe al spitalului dornean, unde a fost stabilizat. De la Vatra Dornei a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iași. Managerul Valentin Stan a mai spus că echipajul medical a recuperat și partea de picior amputată de tren, care a fost menținută viabilă cu gheață, în vederea reconstrucției.

„Sperăm să fie bine”, a mai spus Valentin Stan.

Minorul urma să intre în sala de operație, în încercarea medicilor de a-i salva piciorul.

Ancheta de la fața locului a fost efectuată de polițiștii de la Postul Transporturi Feroviare Vatra Dornei, cu sprijinul tehnicianului criminalist de la Poliția municipiului Vatra Dornei.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare  corporală din culpă.