Suspiciunile poliţiştilor faţă de legalitatea unui permis de conducere, prezentat acestora în urmă cu aproape 5 luni de zile de către un bărbat din comuna Frătăuţii Noi, au fost confirmate zilele trecute, când răspunsul primit oficial din partea Biroului Interpol au arătat că bărbatul nu figurează cu permis de conducere emis de autorităţile portugheze. Cercetările sunt continuate acum în cadrul unui dosar penal deschis pe numele suspectului, pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Incidentul cercetat s-a petrecut la data de 20 aprilie 2019, când în jurul orei 20.40, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism marca Mercedes Benz, care se deplasa pe DN 2E, prin comuna Voitinel.

Conducătorul auto al maşinii a fost legitimat, fiind vorba de Vasile Pleşa, un bărbat de 42 de ani din comuna Frătăuţii Noi, care le-a prezentat poliţiştilor pentru control actele maşinii şi un permis de conducere eliberat pe numele său la mijlocul anului 2011, de către autorităţile din Portugalia. Oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, astfel încât a fost solicitată o informare prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Biroului Naţional Interpol. Răspunsul primit în urma verificărilor făcute a arătat că bărbatul de 42 de ani nu figurează cu permis de conducere emis de statul portughez. În aceste condiţii, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunilor de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.