Noul antrenor al echipei de fotbal Foresta Suceava se bucură de sprijin deplin din partea conducerii municipalității sucevene în misiunea de a reveni în Liga a II-a.

Discuțiile dintre primarul Ion Lungu și noul antrenor principal al Forestei, Petre Grigoraș, au avut loc vineri după-amiază.

“L-am asigurat de tot sprijinul Primariei, al Consiliului Local și al meu personal. Cu el pe banca tehnică a echipei de fotbal avem certitudinea că vom reveni în Liga a ll-a. Bun venit la Suceava Petre Grigoraș!”, a spus edilul sucevean.

Foresta are un nou antrenor principal începând de joi după-amiază.

Vineri după-amiază a condus primul antrenament al forestierilor, iar sâmbătă, începând cu ora 17.00, va debuta pe banca tehnică a „galben-verzilor”, cu ocazia meciului de campionat cu Oțelul Galați.

Petre Grigoraș (54 de ani) este un tehnician bine cunoscut și apreciat în România.

Acesta și-a început cariera de antrenor în urmă cu 20 de ani, interval de timp în care a pregătit formațiile Farul Constanța, FC Onești, Oțelul Galați, Politehnica Iași, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. Ca și performanțe, a jucat finala Cupei României cu Farul Constanța în sezonul 2004-2005, a participat cu Oțelul Galați în Cupa UEFA, în sezonul 2007-2008, fiind și vicecampion al României, cu Pandurii Târgu Jiu, în anul 2013.

Cariera de fotbalist a atacantului Petre Grigoraș cuprinde echipe importante din fotbalul românesc, precum FCM Bacău, Steaua București, Farul Constanța sau Universitatea Cluj. Acesta are în CV și trei echipe din Bulgaria, Levski Sofia, Dobrudja Dobrici și Lokomotiv Plovdiv.