Noul pod peste râul Suceava, pentru realizarea unei rute alternative de circulaţie pentru Calea Unirii, prinde contur, vineri dimineaţă fiind făcuţi primii paşi pe structura de rezistenţă a acestuia.

„Am făcut primii paşi pe noul pod, <Podul Unirii>. Structura de rezistenţă a podului a fost finalizată, cele două culei şi trei pile au fost turnate, iar de astăzi s-a început montarea grinzilor. Într-o săptămână vor fi montate toate cele 24 de grinzi. Până la sfârşitul sezonului rece podul va fi asamblat, iar în primăvară va fi pus în circulaţie”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei din municipiul Suceava va purta numele „Podul Unirii”, licitaţia şi contractul de realizare al acestuia fiind făcute în Anul Centenar, de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta va avea o lungime de 104,4 m carosabil, o lăţime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri trotuare de o parte şi de alta.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoşani, SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Termenul de realizare este de 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018.

Costurile de realizare a podului sunt acoperite aproape integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru această lucrare au fost alocate peste 5 milioane de lei.