Serviciul Rutier Suceava a organizat miercuri o acțiune punctuală pe linia verificării legalității documentelor vehiculelor înmatriculate în alte state, precum și pentru prevenirea și combaterea conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii au fost controlate 125 de vehicule, au fost legitimate 125 de persoane și au fost testați cu aparatul etilotest 110 conducători auto. Polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 61.045 lei, au reținut 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru viteză și 3 pentru alte cauze și au retras 11 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru lipsa poliței de asigurare RCA și 6 pentru alte cauze.

În jurul orei 11.40, polițiștii au oprit pentru control la intersecția străzii Grigore Alexandru Ghica cu strada Zefirului din municipiul Suceava autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului aflat în funcțiune, pătrunzând în intersecție și continuându-și deplasarea.