Un tânăr în vârstă de 20 de ani satul Dragoșa, comuna Frumosu, a ajuns la Spitalul Județean Suceava în dimineața zilei de 8 septembrie cu o plagă prin împușcare în regiunea lombară, fiind împușcat accidental de polițiștii care urmăreau o mașină suspectă, în care erau înghesuiți în total șase tineri.

Un echipaj rutier de la Câmpulung Moldovenesc se afla în noaptea de sâmbătă spre duminică în patrulare pe DJ 176, în comuna Frumosu, și a făcut semnal de oprire unui autoturism condus în mod sinuos din direcția Moldovița către Vama.

Șoferul nu a oprit, polițiștii plecând în urmărirea lor, urmărire care a avut loc pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri. Văzând că fugarul nu oprește, unul dintre agenți a trecut la somațiile legale prin stație, după care a tras focuri de armă în plan  vertical și apoi spre cauciucuri.

În cele din urmă, după ce s-au tras mai multe focuri de armă, tânărul de la volan a oprit.

Polițiștii au constatat că în mașină mai erau încă cinci tineri, pasageri, din care unul sângera. Acesta din urmă, Alin V., în vârstă de 20 de ani, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava.

La volan se afla un tânăr în vârstă de 18 ani, Nicolae Tauciuc, care  emana miros de alcool. Etilotetsul a indicat o concentrație de 0,32 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult, tânărul nu deține permis de conducere.

Toți cei șase tineri din mașină erau localnici din Frumosu.

Pacientul a fost operat de medicii suceveni, i s-a extras glonțul și se află în afara oricărui pericol. Totuși, acesta are leziuni serioase, care, s-a estimat preliminar, vor necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Tânărul care s-a aflat la volan este cercetat în continuare sub control judiciar.