Un bărbat de 68 de ani, din Gura Humorului, este cercetat penal, după ce a întors maşina pe care o conducea fără să se asigure, iar un biciclist s-a izbit în maşină, fiind rănit. După impact, şoferul a părăsit locul accidentului. La scurt timp după asta, a fost identificat de poliţişti, care au constatat că bărbatul, la fel ca şi biciclistul implicat în accident, consumase alcool.

Accidentul s-a petrecut joi după-amiază, în timp ce un bărbat în vârstă de 44 de ani se deplasa pe bicicletă pe bulevardul Bucovina din oraşul Gura Humorului. În faţa sa se afla un conducător auto care a întors vehiculul şi s-a pus în mişcare fără să se asigure, moment în care bicicleta a intrat în coliziune cu autoturismul.După impact, şoferul maşinii a părăsit locul accidentului, iar biciclistul rănit a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale. El a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma măsurilor întreprinse de poliţişti, conducătorul auto implicat în eveniment a fost identificat ca fiind un localnic de 68 de ani.Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că vinovăţia aparţine atât conducătorului auto, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere, cât şi biciclistului, care a condus bicicleta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”.