Peste 500 de copii şi circa 300 de părinți din şase oraşe ale judeţului Suceava au luat parte la o acţiune organizată de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ). Acţiunea pe teme de educație rutieră a avut ca scop instruirea copiilor şi părinţilor pentru a deveni pietoni exemplari și pentru a afla cum pot preveni accidentele rutiere.

Proiectul se adresează copiilor între 4 şi 10 ani şi a ajuns deja la al şaptelea an. Anul acesta acţiunea s-a derulat în Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

La acţiunile de sâmbătă au participat 20 de poliţişti rutieri şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

„Noutatea evenimentului <Verde la educație pentru circulație> de anul acesta a constat în jocul <Surprize sau amenzi?>, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române. Astfel, după ce polițiștii le-au explicat copiilor și părinților regulile de circulație, au fost adresate participanților întrebări. Polițiștii au apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu <Surpriză> pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu <Amendă> pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați <absolvenți> ai cursului”, a precizat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cu acest prilej, micuţii au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul acestui eveniment, polițiștii suceveni au finalizat și campania ,,Recapitulare la Siguranță”, scopul acesteia fiind aprofundarea de către tineri a regulilor de conviețuire socială și adoptarea unui comportament preventiv în condițiile debutului anului școlar 2019/2020.