Poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la formaţiunile rutiere din judeţ au acţionat, în intervalul 20-26 septembrie, în cadrul unei ample acţiuni de control în trafic, care a implicat şi poliţiştii de ordine publică şi pe cei de investigaţii criminale. Au fost urmărite în general neregulile la regimul rutier, însă şi alte aspecte. Ce se remarcă este că au fost reţinute nu mai puţin de 156 de permise de conducere.

Pe linie rutieră, zilnic, s-a acţionat cu 10 aparate radar şi un dispozitiv de depistare a drogurilor, din cele nou intrate în dotarea poliţiştilor rutieri.

Din cele 156 de permise reţinute, mai mult de jumătate, 79, au fost retrase pentru viteză excesivă, peste 50 de kilometri la oră peste limita admisă pe respectiva porţiune de drum. Alte 16 permise au fost reţinute pentru consum de băuturi alcoolice. 

În cadrul acţiunii au fost aplicate şi 827 de amenzi, în valoare de peste 400.000 de lei, majoritare fiind tot cele la regimul circulaţiei. De asemenea, au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare şi 15 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

După cum am amintit, poliţiştii au verificat în cadrul acţiunii şi alte aspecte, cum ar fi transporturile de mărfuri şi legalitatea acestora. A fost confiscat material lemnos, produse industriale şi alimentare, în valoare de peste 11.000 de lei.

Acţiunea s-a desfăşurat în baza Planului de acţiune naţional al Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe reţelele de drumuri naţionale, europene şi autostrăzi, inclusiv infracţiunile contra persoanei sau patrimoniului comise pe aceste categorii de drumuri.