Un sucevean care ar trebui să aibă vârsta de 67 de ani nu a mai dat nici un semn de viaţă copiilor săi de mai bine de cinci ani de zile. Dispariţia sa este fără îndoială una suspectă, în condiţiile în care suceveanul se mutase înainte de dispariţie la Paşcani, la domiciliul unor romi. Mihai Hagheac a fost dat dispărut de fiul său, abia acum trei luni de zile, când acesta a revenit în ţară după mulţi ani. Fiul său spune că din ce îi povestea tatăl său la ultimele discuţii avute telefonic, acesta era plecat în străinătate, cu mai multe persoane din Paşcani, iar bănuiala fiului este că tatăl era exploatat prin cerşetorie.

Mihai Sorin Hagheac, fiul dispărutului, spune că a fost plecat în ultimii ani în Guyana Franceză, în America de Sud, unde deţine o afacere, şi a venit acasă pe 12 iunie a.c., după o perioadă de aproximativ şapte ani. Fiul susţine că vorbea la telefon cu tatăl său, e drept că foarte rar, iar de cinci ani de zile nu a mai putut să îl contacteze şi nu mai ştie nimic de urma sa.

Venit acasă, fiul a făcut mai multe drumuri la poliţia din Iaşi şi Suceava, unde a depus sesizări privind dispariţia tatălui său. El a relatata în detaliu tot ce ştia despre tatăl său, e drept având puţine date. 

Mihai Hagheac, născut pe 18 septembrie 1952, este din Hănţeşti, unde a avut domiciliul, iar la un moment dat s-a mutat în Paşcani. Această informaţie, cu privire la domiciliul de la Paşcani, este cunoscută şi confirmată şi de poliţişti. Doar că cei care stau la acea adresă spun că bătrânul a plecat într-o zi şi nu mai ştiu nimic de el de mulţi ani.

Mihai Sorin Hagheac spune că a făcut şi cercetări pe cont propriu la Paşcani, a dat de mai mulţi localnici care îl ştiau pe tatăl lui, însă toţi spun că nu l-au văzut de ani buni.

Fiul crede că tatăl său fie este folosit la cerşit undeva prin Europa, unde este sechestrat şi nu are posibilitatea de a lua legătura cu nimeni, fie este mort.

Mihai Sorin Hagheac este nemulţumit că în cele trei luni scurse deja de când a depus prima sesizare la poliţie nu a primit vreo dată concretă de la anchetatori şi consideră că aceştia nu s-au implicat serios în caz. Pe de altă parte, trebuie subliniat că fiul şi-a dat tatăl dispărut la ani buni de când urma acestuia s-a pierdut, astfel că dosarul de dispariţie este cu siguranţă unul complicat, mai ales dacă Mihai Hagheac şi-a pierdut urma pe undeva prin străinătate.

Fiul a plecat deja înapoi în America de Sus, însă a angajat un avocat sucevean care va continua demersurile şi va urmări stadiul anchetei poliţiei.

Există o singură poză cu Mihai Hagheac, iar prin publicarea cazului în presă fiul speră ca cineva să îl recunoască pe tatăl său şi să poată oferi o informaţie care să ducă la identificarea sa.