Cei trei inculpaţi arestaţi acum câteva zile pentru trafic de persoane, în dosarul procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, cu privire la o minoră în vârstă de 16 ani, care ar fi fost exploatată sexual deşi era însărcinată, rămân după gratii, a decis Curtea de Apel Suceava.

Judecătorii au respins contestaţiile inculpaţilor, astfel că mandatele de arestare pentru 30 de zile au rămas definitive.

Soţii Eva şi Nicolai Cherar, ambii din satul Humoreni, comuna Comăneşti, au încercat să obţină o măsură mai blândă argumentând, prin avocat, faptul că au lăsat acasă cinci copii mici.

 

Ce au stabilit procurorii DIICOT

Ancheta structurilor de combatere a crimei organizate din acest caz a fost una de durată. Din datele adunate rezultă că, în cursul anului 2016, soţii Eva şi Nicolai Cherar, ambii din satul Humoreni, comuna Comăneşti, au profitat de situaţia foarte precară a unei minore care abia împlinise vârsta de 16 ani şi care provenea dintr-o familie cu patru fraţi, cu tatăl plecat şi crescuţi doar de mamă.

Din cercetări rezultă că cei doi soţi au început să îi propună minorei să facă sex pe bani, cu clienţi găsiţi de ei. Iniţial, minora ar fi refuzat, însă, susţin procurorii, cei doi au insistat şi au ameninţat-o că membrii familiei sale vor avea de suferit dacă nu acceptă.

Treptat, fata a ajuns să se prostitueze, sub directa coordonare a celor doi, în special a lui Nicolai Cherar. Acesta găsea clienţi, care plăteau între 100 şi 300 de lei pentru fiecare partidă de sex. Unele dintre partidele de sex cu minora se derulau la casa familiei Cherar, rezultă din anchetă. O parte infimă din bani erau daţi şi minorei, mai rezultă din cercetări şi din declaraţiile adunate la dosar.

În unele situaţii, fata a fost transportată la clienţi şi de Constantin Juravle, din comuna Arbore, care s-ar fi ocupat şi de găsirea de amatori de partide de sex cu minora însărcinată. Acesta este al treilea arestat din dosar.

Procurorii au subliniat în cadrul anchetei că fata a ajuns să se prostitueze deoarece inculpaţii au profitat de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla (sărăcie lucie, nevoia de bani, faptul că era însărcinată etc.), însă şi prin obligare efectivă la practicarea prostituţiei, cu referire la ameninţările aduse şi alte mijloace de constrângere.