Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Rădăşeni, a fost ridicat de acasă şi trimis la Penitenciarul Botoşani unde are de executat o condamnare de 16 ani. Mihail Pavăl a fost găsit vinovat pentru „violenţă în familie” raportat la infracţiunea de „omor” pentru o faptă comisă în urmă cu doi ani.

Pe data de 13 octombrie 2017, Constantin Pavăl a venit în vizită la fratele său, Mihail. Cei doi erau băuţi, iar discuţia a degenerat în scurt timp şi Mihail şi-a luat fratele la bătaie până l-a lăsat fără suflare.

Apoi, pentru a-şi ascunde fapta a trântit un gard peste Constantin şi a mers la poliţie, unde a anunţat că şi-a găsit fratele mort. Practic, agresorul a încercat să scape folosind o diversiune, numai că rezultatele autopsiei au arătat că moartea a provenit în urma unor lovituri şi nu ca urmare a căderii gardului.

Ancheta care s-a derulat ulterior l-a avut ca suspect, de la bun început, pe Mihail Pavăl, dar în primă fază acesta nu a recunoscut nimic. Ulterior, a fost de acord cu testarea cu aparatul poligraf, test pe care l-a picat.

În urma acestui episod, Mihail Pavăl şi-a schimbat poziţia, iar într-un final a povestit cum şi-a lovit fratele până l-a omorât. Mai trebuie spus că pe timpul procesului agresorul a fost judecat în stare de libertate, sub control judiciar.

Miercuri, 6 noiembrie, în baza mandatului de executare a pedepsei emis de Tribunalul Suceava, Mihail Pavăl a fost ridicat de la domiciliu şi dus la puşcărie, acolo unde va sta ani buni.

Trebuie amintit că Mihail Pavăl este un personaj căruia îi plăcea să se dea în spectacol, iar celebru este momentul în care a mers călare în municipiul Fălticeni, sub ochii stupefiaţi ai trecătorilor, dar şi ai poliţiştilor.