Modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor menajere din municipiul Suceava continuă cu amplasarea în toate cartierele a unor containere speciale, de tip clopot, pentru preluarea deșeurilor reciclabile.

„Suceava mai face un pas important în îmbunătățirea cantităților de colectare ale deșeurilor reciclabile și reducerea impactului negativ asupra mediului!
Am început amplasarea containerelor tip clopot de 2,5 metri cubi fiecare. S-au stabilit 30 de locații în toate cartierele municipiului unde vor fi instalate câte 4 astfel de containere colorate diferit:
• galben pentru plastic;
• albastru pentru hârtie și carton;
• verde pentru sticlă;
• gri pentru metal.
Rog sucevenii să nu utilizeze aceste containere și pentru depunerea altor deșeuri neconforme!”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Salubrizarea menajeră a municipiului Suceava este încredințată, prin licitație, pentru o perioadă de 12 ani, asocierii de firme Diasil – Ritmic, care au de făcut investiții de 9 milioane de euro, în primul rând în amenajarea a 200 de platforme de colectare îngropate și semi-îngropate, precum dotarea caselor cu 12.000 de pubele de 120 de litri.