Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul pentru asfaltarea DJ 178C, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus. Gheorghe Flutur a spus că poate astfel să dea o veste bună pentru locuitorii din zona Rădăuţi - Vicov. „Se poate trece, în sfârşit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitaţia, şi pentru acest drum nu a venit nici un ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018”, a declarat Flutur după semnarea contractului.

El a spus că în acest proiect soluţia constructivă este corespunzătoare unui drum în zonă de deal, cu platforma de 8 metri.

Gheorghe Flutur a mai explicat că în plan orizontal se va păstra traseul existent al drumului, făcându-se acele corecturi locale, strict necesare îmbunătăţirii elementelor geometrice legate de circulaţie, iar în plan vertical drumul se va înălţa în medie cu 18 cm. De asemenea, asfaltarea se va realiza cu 4 cm uzură - beton asfaltic, 6 cm strat de legătură beton asfaltic deschis, 8 cm strat de bază - anrobat bituminos.

„Se vor executa şanţuri de pământ şi rigole carosabile pentru scurgerea şi dirijarea apelor. Pentru asigurarea continuităţii scurgerii apelor în zonele de intersecţie cu drumurile laterale se vor executa 97 de podeţe tubulare şi cinci podeţe dalate, iar pentru descărcarea apelor colectate de şanţuri vor fi executate 23 de podeţe. Pentru asigurarea continuităţii traseului drumului judeţean 178C, se vor reabilita 12 poduri şi se vor amenaja intrările pe 141 de drumuri laterale. Pentru avertizarea şi informarea participanţilor la trafic se vor face marcaje rutiere, vor fi montate indicatoare rutiere şi se vor planta borne kilometrice”, a mai spus şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a spus că valoarea proiectului este de 32.259.656 de lei fără TVA.

„Pentru că vremea permite, în judeţ se lucrează şi sper să putem finaliza foarte repede lucrările la Ostra, după ce am finalizat reparaţiile prin pasul Puzdra, şi la Vercicani – Liteni. La Siret – Muşeniţa se lucrează la platforma drumului, la Boroaia se lucrează la şanţuri şi accesul la proprietăţile populaţiei. La drumul spre Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb, se lucrează la zidurile de sprijin”, a precizat Flutur. El a mai adăugat că joi dimineaţă a avut o discuţie cu comisia tehnică pentru a se trece la executarea marcajelor pe drumurile unde s-au finalizat asfaltările. Flutur a mai spus că în prezent se lucrează şi la drumul spre Mălini.