Stadionul Areni va fi modernizat și dotat cu instalație de iluminat nocturnă, chiar de anul viitor, din fondurile proprii ale Primăriei Suceava.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că prima etapă, cea de dotare a stadionului cu nocturnă, demarează chiar de luna aceasta, cu supunerea spre aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai investiției, în ședința de Consiliu Local din noiembrie, după care se vor iniția procedurile de licitație.

„Valoarea totală a nocturnei este de 6,93 milioane de lei, adică 1,335 milioane euro.

Îmi doresc ca până în primăvară să avem nocturnă definitivă”, a spus Lungu, motivând necesitatea acesteia prin meciurile importante care s-au jucat pe Areni în ultimii ani, precum cele cu Steaua iar recent cu Dinamo, precum și de numărul mare al sucevenilor care sunt interesați de fotbal.

Mai mult, edilul sucevean a anunțat și intenția fermă de a moderniza stadionul actual, în condițiile în care nu s-a mai primit deloc finanțare de la Guvern pentru ambițioasele proiecte de amenajare a unui complex sportiv, cu Sală Polivalentă și stadion nou, de 15.000 de locuri, pe terenurile din spatele Metro.

„Vom moderniza stadionul în faza în care este acum, pentru asta prindem în bugetul anului viitor suma de 10 milioane de lei. O parte din peluză vine modernizată odată cu parcarea primăriei. El stă destul de bine la nivelul terenului, al gazonului, avem deja făcute lucrări de modernizare la interioare, la grupurile sanitare și la instalația de încălzire. Cu două milioane de euro am putea face un stadion cochet din ce avem. În măsura în care lucrurile vor evolua așa cum ne dorim, să intrăm în Liga a II-a, mai putem interveni să-l mai modernizăm”, a precizat Ion Lungu.

În paralel, edilul sucevean vrea să meargă săptămâna viitoare la București, pentru a solicita noului Guvern să finanțeze construirea Sălii Polivalente.