Spectacolul „Spărgătorul de nuci”, cu solişti ai Teatrului de Operă şi Balet din Kiev, va avea loc luni, 25 noiembrie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Din corpul baletului fac parte nu mai puţin de 60 de dansatori absolvenţi ai prestigioaselor şcoli de coregrafie din Kiev, Moscova şi Sankt Petersburg. Repertoriul companiei numără mai mult de 30 de spectacole de balet clasic şi modern. Durata spectacolului este de aproximativ 1 oră şi 50 de minute.

Corpul baletului teatrului municipal academic al operei din Kiev este una dintre cele mai renumite companii de balet din Ucraina. A debutat în 1980, atunci când marele maestru al baletului Vakhtang Vronsky, artist emerit în URSS (1905-1988), a creat Teatrul de Balet clasic din Kiev. Din 1989 până în 2005, trupa a fost condusă de celebrul coregraf, mare maestru al baletului, câştigător al premiului Vatslav Nijinsky şi laureat al concursului internaţional de dans, Valeriy Kovtun (1944-2005), căruia îi succede Viktor Litvinov, maestru ilustru de balet şi artist onorific al poporului ucrainean. Stele ale baletului internaţional vor străluci în această producţie de primă clasă: Olga Golitsa, prim-solistă a Operei de Stat din Ucraina, va interpreta rolul Clarei, iar rolul Prinţului îi revine lui Denis Nedak – prim balerin al aceleiaşi instituţii.

Preţul biletelor este 150 de lei şi 120 de lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi acestea se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.