Un bătrân de 84 de ani, care se deplasa cu o bicicletă, a fost accidentat de o maşină după ce a virat stânga fără să se asigire. Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 09:50, pe DJ 209D, în localitatea Botoșănița Mare, comuna Calafindești.

Un bărbat de 72 ani, din comuna Grămești, afalt la volanul unui autoturism, s-a angajat în efectuarea manevrei de depășire a bicicletei conduse de bătrânul de 84 ani, localnic, iar când a ajuns în dreptul acestuia, biciclistul a virat la stânga fără să se asigure, fiind acroșat de autoturism.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la UPU a Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral ușor prin accident rutier”.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Biciclistul nu a fost testat cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.