Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că a eliberat din funcție aproape 40 de secretari și subsecretari de stat ai PSD. Ludovic Orban a spus că toți secretarii de stat ai PSD, dar și președinții, vicepreședinții și „toată clientela PSD” vor părăsi guvernarea PNL, deoarece „noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile”.

Pe lista celor aproape 40 de subsecretari și secretari de stat din județul Suceava care au fost eliberați din funcție se numără și patru suceveni. Aceștia sunt Ioan Cristian Șologon, care a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, Daniel-Constantin Coroamă - secretar de stat în Ministerul Apelor, Eugen Constantin Uricec – secretar de stat în Ministerul Mediului și Tiberius Brădățan – secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Până în momentul de față în Monitorul Oficial a fost publicată doar decizia de eliberare din funcție a subsecretarului de stat din Ministerul Dezvoltării, Ioan Cristian Șologon.