Organizația Județeană Suceava a PNL își pregătește candidații pentru funcția de prefect de Suceava. Până la această oră se vehiculează în spațiul public mai multe nume, printre care viceprimarul Lucian Harșovschi, vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, președintele Organizației Județene de Femei Suceava a PNL, Cătălina Culipei și inspectorul ITM, Ionuț Crețuleac. Conform informațiilor nostre, prima persoana căreia i s-a propus funcția de prefect a fost  viceprimarul Lucian Harșovschi, care, însă, a refuzat.  O ofertă pentru acest post i-a fost făcută apoi și  fostului prefect Sorin Popescu, însă și acesta a declinat-o. De asemenea, ar mai exista interes pentru un alt fost prefect, Vasile Ilie.

O parte dintre liberalii suceveni optează însă pentru varianta ca funcția să fie ocupată de un tehnocrat, care să nu fi avut calitatea de membru al vreunui partid.

Schimbarea prefectului se va face cel mai probabil după alegerile prezidențiale. De altfel, președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în cadrul partidului „s-au făcut mai multe propuneri”, însă și-a exprimat îndoiala că hotărârea de guvern referitoare la încetarea mandatelor actualilor prefecți numiți în funcții de PSD -ALDE ar putea fi adoptată până în data de 10 noiembrie a.c.. ”Nu cred că este timp fizic pentru schimbarea prefecților”, a afirmat Lungu.

În aceste condiții, alegerile prezidențiale de duminică vor avea loc cu guvern PNL și cu reprezentanți ai Guvernului în teritoriu numiți de PSD.