Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că locuitorii municipiului Vatra Dornei vor avea încălzire în case începând de duminică, 10 noiembrie. Anunţul a fost făcut de Gheorghe Flutur după ce în cursul zilei de joi s-au făcut primele probe la unul dintre cele două cazane noi montate la centrala termică din Vatra Dornei.

„Respir uşurat. A ieşit fum pe coşul centralei termice modernizate de la Vatra Dornei. Nu alb, că nu suntem la Vatican, ci fum cenuşiu, pentru că astăzi, 7 noiembrie, la ora 13:00, am participat la aprinderea flăcării din primul cazan care va da căldură la peste 2.000 de apartamente în Vatra Dornei. La sistemul centralizat sunt racordate şi apartamente, dar şi instituţii publice. Îl felicit pe primarul Boncheş pentru efortul uriaş, pentru insistenţa de a se finaliza lucrarea. Şi împreună cu el am trecut aceste emoţii. Iar după manualul acestei instalaţii, după 72 de ore, Vatra Dornei va avea căldură. Astfel, începând de duminică, 10 noiembrie, dornenii vor avea căldură la calorifere”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a ţinut să precizeze faptul că fostul Guvernul avea obligaţia încă din luna aprilie să dea 15 milioane de lei pentru plata cazanelor achiziţionate, lucrări făcute în cadrul programului guvernamental „Termoficare”. „Însă, la multele noastre insistenţe Guvernul PSD nu a răspuns în vreun fel. Trebuie spus că încă din primele minute după instalarea noului Guvern condus de Ludovic Orban am avut discuţii cu acesta pe tema asigurării încălzirii în municipiul Vatra Dornei”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

 

Flutur: Prioritatea rămâne aducerea gazului metan la Vatra Dornei

Gheorghe Flutur a mai declarat că o prioritate pentru el rămâne aducerea gazului metan la Vatra Dornei, pentru a pune în funcţiune centrala de cogenerare existentă deja, pentru care dornenii plătesc pentru un împrumut bancar. Flutur a spus că de lunea viitoare va merge împreună cu deputatul Angelica Fădor la Bucureşti pentru a vedea unde este blocată Hotărârea de Guvern pe care PSD o promite de trei ani pentru a se debloca proiectul pentru construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei. „Şi dacă vă amintiţi PSD a anunţat că această hotărâre va fi aprobată în ultima şedinţă de Guvern, ceea ce nu s-a întâmplat. Vom debloca noi acest lucru şi cu riscul să mă mut diriginte de şantier de la Pojorâta la Dorna o să facem această magistrală de gaz foarte repede”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai adăugat că după pornirea cazanului centralei termice din Vatra Dornei „s-a mai liniştit” şi primarul acestui municipiu, Ilie Boncheş, care, pe bună dreptate, era extrem de îngrijorat de această problemă. „Primarul Ilie Boncheş are foarte multe proiecte în derulare la Vatra Dornei, dar nimic nu era mai urgent decât asigurarea încălzirii pentru populaţie. De multe ori faptele bune făcute erau acoperite de această criză a căldurii. De astăzi s-a rezolvat şi această problemă. Bravo, Primăria Vatra Dornei!”, a încheiat Gheorghe Flutur.