Cel mai renumit lanț de cafenele din lume, Starbucks, își deschide, săptămâna viitoare, prima cafenea din Suceava.

Aceasta este amenajată în cadrul centrului comercial Iulius Mall Suceava, continuându-se astfel parteneriatul celui mai popular brand de cafenele cu rețeaua Iulius Mall, în cadrul cărora au deschis până acum cafenele în Cluj (2008), Timișoara (2009) și Iași (2014).

Drept urmare, iubitorii celei mai populare băuturi din lume, cafeaua, vor avea la dispoziție, de vineri, 15 noiembrie, în Suceava, cele mai cunoscute și apreciate sortimente de băuturi Starbucks – Caramel Macchiato, Caffè Latte,Cappuccino, gama de băuturi reci Frappuccino, dar și ceaiuri și ciocolată caldă, alături de o gamă variată de prăjituri și produse de patiserie. De asemenea, vor putea achiziționa pentru acasă ceaiuri și cafele boabe, precum și căni, termosuri și accesorii pentru preparat cafeaua.

 

Petiție online pentru înființarea unui Starbucks la Suceava

 

Pasiunea pentru cafea a unor suceveni și dorința de a avea un Starbucks la Suceava i-a determinat să inițieze atât o petiție online, pe un site național dedicat inițiativelor de acest gen, demersul fiind susținut, prin semnaturi virtuale, de 800 de internauți, dar și un chestionar online, pe un alt site, prin care doreau să afle de la respondenți inclusiv cât de des ar veni la cafenea, în ideea de a demonstra rentabilitatea extinderii rețelei în acest colț de țară.

Încă din 1971, odată cu deschiderea primului magazin în Pike Place, Seattle, Starbucks Coffee Company a fost dedicată recoltării, procesării și comercializării echitabile a celei mai bune cafele arabica. În prezent, cu peste 20.000 de cafenele în întreaga lume, Starbucks este cel mai mare retailer de cafea de specialitate la nivel mondial.