Şoferul care a zburat cu maşina într-o spălătorie din Putna era băut bine. La faţa locului, Gheorghiţă Andrusceac a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, cu acordul acestuia, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. În cursul zilei de marţi a venit şi rezultatul, care a arătat o alcoolemie de 1,81 la mie pentru prima probă, respectiv 1,58 la mie pentru proba a doua. Gheorghiţă Andrusceac a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore încă de marţi seară, iar aseară a fost eliberat şi va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Evenimentele care au dus la reţinerea lui Gheorghiţă Andrusceac s-au petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 22.30. Un autoturism marca Ford Mondeo, care circula dinspre Mănăstirea Putna spre Gura Putnei, s-a transformat într-un adevărat proiectil. Şoferul, un anume Gheorghiţă Andrusceac, de 26 de ani, din Putna, a călcat pedala acceleraţiei până la fund, iar la o curbă nu a mai putut ţine vehiculul pe şosea.

Ce a urmat este destul de greu de anticipat. Maşina a rupt un gard de fier, pe care l-a aruncat la o distanţă de circa 15 metri, a retezat efectiv un stâlp confecţionat dintr-o şină de cale ferată, a distrus mai apoi uşa unei spălătorii, a lovit un stâlp de beton din incinta spălătoriei pentru ca într-un final să se oprească în zidul interior al spălătoriei.

În ciuda acestor lovituri repetate şi violente, ca printr-un adevărat miracol, şoferul nu a păţit nimic. A ieşit mai greu dintre fiarele contorsionate, iar când a observat ce a lăsat în urmă a încercat să scape cu fuga. A reuşit să sară un gard de sârmă, dar după circa 200 de metri a fost prins de poliţişti şi localnici.

Dacă şoferul a ieşit mai greu din maşină, ceilalţi doi prieteni cu care fusese la băut au fost mai norocoşi şi mai sprinteni. Aceştia au reuşit să iasă rapid din maşină şi s-au făcut nevăzuţi în noapte. Nu-i va ajuta prea mult, şi asta pentru că poliţiştii i-au identificat deja şi urmează să-i audieze.