Guvernul a adoptat, în ședința de joi, hotărârea de încetare a exercitării funcției de prefect de către Mirela Adomnicăi. Hotărârea de Guvern referitoare la numirea unui nou prefect nu a fost încă adoptată, ceea ce înseamnă că deocamdată atribuțiile funcției sunt preluate de subprefectul Silvia Boliacu. Mirela Adomnicăi, numită de fostul Executiv PSD, a solicitat Guvernului, marți, 26 noiembrie ac., încetarea exercitării mandatului.

Este de așteptat ca în următoarea ședință de Guvern să fie numit Alexandru Moldovan.

Alexandru Moldovan vine la Prefectură din poziția de director executiv al Direcției Juridice din cadrul Consiliului Județean Suceava. Până în anul 2013 a lucrat la Prefectură, la serviciul pentru verificarea legalității actelor și de contencios administrativ.

În rândul funcționarilor publici este apreciat ca un bun profesionist.

Alexandru Moldovan este născut în anul 1975, a absolvit Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi și apoiFacultatea de Drept  a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, în 1997. A urmat studii de master în științe juridice la Facultatea de Drept a Universității „Mihail Kogălniceanu”, după care a lucrat ca jurist la o firmă privată din Suceava și la o instituție bancară din Rădăuți. Din 2006 a lucrat în administrația publică, mai întâi la Oficiul Prefectural Rădăuți, ca șef de oficiu, apoi la Suceava, la Instituția Prefectului.

Alexandru Moldovan este căsătorit şi nu are copii.