Un tânăr în vârstă de 19 ani a încercat să-i ducă în eroare pe polițiști după ce s-a urcat băut la volanul unui BMW cu care s-a răsturnat la marginea drumului. El a declarat inițial că autoturismul BMW i-a fost furat din fața unui local în care se afla, iar accidentul nu a fost provocat de el. Polițiștii au avut dubii serioase încă de la început, iar în scurt timp tânărul a recunoscut că el s-a aflat la volanul BMW-ului care îi aparține.

Miercuri noapte, în jurul orei 23.30, o participantă la trafic a sesizat prin 112 faptul că la marginea DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, în satul Molid, comuna Vama, un autoturism este răsturnat la marginea drumului, iar în interior se află o persoană posibil încarcerată.

La fața locului, în dreptul indicatorului de terminare a localității Vama, într-o parcare anexă a DN 17, a fost identificat autoturismul marca BMW, răsturnat pe cupolă, lângă care se aflau mai multe persoane. Printre ele a fost identificat și proprietarul mașinii, Gabriel N., în vârstă de 19 ani, localnic din Vama.

Tânărul a venit inițial cu povestea că era într-un bar din Vama, BMW-ul a fost sustras din fața localului, iar el a venit la locul accidentului să vadă ce se întâmplă. Ulterior, avea să recunoască faptul că el a condus și, în timp ce se deplasa pe direcția Vama spre Câmpulung Moldovenesc, în curbă, a pierdut controlul asupra direcției mașinii. Tânărul a recunoscut și că îi este frică de repercursiuni deoarece a consumat alcool și s-a urcat la volan. 

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că tânărul în vârstă de 19 ani avea o concentrație de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal  cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.