Un bărbat de 51 de ani s-a urcat la volan în stare avansată de ebrietate şi s-a oprit într-un copac aflat pe marginea drumului. Accidentul s-a petrecut duminică după-amiază, iar la patru zile de la comiterea acestuia bărbatul s-a plâns telefonic poliţiştilor că nu a reuşit să dea de urmele maşinii, care fusese ridicată de la locul accidentului.

Accidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de duminică, 1 decembrie, când în jurul orei 17.40 poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şcheia au fost anunţaţi că în interiorul localităţii Liteni, din comuna Moara, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Cercetările au stabilit că în timp ce conducea autoturismul Audi pe DJ 209C, dinspre Suceava spre Gura Humorului, un bărbat de 51 de ani, din Liteni, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului bărbatul a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la spital de către echipajul unei ambulanţe. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

În cursul zilei de joi, bărbatul de 51 de ani a sesizat poliţia prin intermediul unui apel la 112 că nu ştie unde se află maşina cu care a suferit accidentul în urmă cu patru zile, respectiv cine i-a ridicat-o de la locul accidentului. Cu privire la autoturismul acestuia, poliţiştii i-au comunicat acestuia că la solicitarea celor din cadrul Biroului Rutier, pentru a nu fi lăsat într-o zonă de câmp neasigurat, autoturismul a fost ridicat şi depozitat în curtea unei societăţi de pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, unde avea asigurată paza.