Un bărbat care s-a urcat băut la volan și a lovit cu mașina un alt autoturism a fost găsit de polițiști într-un bar din apropierea locului tamponării. Se afla în stare de ebrietate și este acum cercetat în cadrul unui dosar penal.

Evenimentul rutier s-a petrecut marți după prânz în satul Bănești din comuna Fântânele, unde pe drumul județean 290 a avut loc o tamponare între două autoturisme. Unul dintre șoferii implicați, o femeie din localitate, a sunat la 112, la fața locului ajungând polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești.

Aici au fost identificate două autoturisme, un Peugeot care avea avarii la partea din față, bara zgâriată și plăcuța de înmatriculare căzută, precum și un autoturism Dacia, lângă care a fost identificată femeia care îl condusese și care apelase la sprijinul poliției. În acel moment, din barul aflat în apropierea locului tamponării a ieșit Cornel M., de 53 de ani, care a declarat că el a condus autoturismul marca Peugeot și că nu a suferit leziuni în urma producerii impactului.

Întrucât bărbatul mirosea puternic a alcool, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea a fost testată și femeia implicată în tamponare, rezultatul în cazul acesteia fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.