Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce va suplimenta fondurile pentru continuarea lucrărilor la două drumuri importante, Câmpulung Moldovenesc-Rarău și Pleșa-Solonețu Nou. Gheorghe Flutur a spus că printr-un proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Suceava se propune aprobarea pentru o suplimentare, conform notei de fundamentare înaintate de Direcția Județeană de Drumuiri și Poduri, a fondurilor pentru continuarea lucrărilor la cele două obiective de investiții. Flutur a spus că o sumă de patru milioane de lei va fi alocată pentru modernizarea DJ 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, iar alte două milioane de lei pentru modernizarea DJ 209L, Pleșa-Solonețu Nou.

„Modernizăm drumul DJ 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, pe tronsonul care pleacă de la baza pârtiei de schi și ajunge pe platoul Rarău – Pietrele Doamnei. Aici s-au executate o serie de lucrări de artă, ziduri de sprijin și apărări de maluri cu gabioane. 

Se deschide astfel o a treia cale pentru accesul pe platoul Rarău, după modernizarea accesului prin Pojorâta și a celui prin Chiril.

Este un drum de munte, dificil, cu o pantă de 8-9%. Prima jumătate, până la schitul Rarăului, va fi un drum pe două sensuri de mers, iar de acolo, până la Pietrele Doamnei, va fi un drum pe un singur sens, dar cu mai multe refugii de încrucișare. Drumul spre Rarău prin Izvorul Alb va fi destinat exclusiv turiștilor, având în vedere că va fi impusă o restricție de tonaj de până la 3,5 tone pentru mașinile care vor circula pe acest traseu. Acest drum va pune în valoare și mai mult pârtia de schi din Rarău, iar mulți dintre cei care vor veni la pârtie vor urca și pe masivul Rarău”, a explicat Gheorghe Flutur.

 

Gheorghe Flutur anunță că anul acesta se vor moderniza 150 de kilometri de drumuri județene

Președintele CJ Suceava a mai adăugat că o investiţie importantă este şi modernizarea drumului 209L, Pleșa-Solonețu Nou. Şeful administraţiei judeţene a spus că acest drum va fi unul turistic foarte important, care va face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina și Basilica Minor de la Cacica. Flutur a mai adăugat că urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări și executate marcaje. Gheorghe Flutur a mai declarat că odată cu finalizarea tronsonului Pleșa – Solonețu Nou, drumul reabilitat Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou va scurta distanța Gura Humorului – Rădăuți.

„De altfel, o destinație importantă a fondurilor în bugetul pe acest an o reprezintă lucrările la drumurile județene, derulate atât direct prin bugetul propriu al județului, cât și prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava. Avem în vedere reparațiile curente, proiectul <Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava> cu tronsoanele DJ 208A, Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca-limita cu județul Iași și DJ 209C-209D, care pornește de la Suceava, pe ruta Frumoasa-Liteni Moara-Zaharești-Stroiești-Vâlcele-Dărmănești, modernizarea drumurilor Panaci-Glodu, Boroaia, Slatina, Hârtop, Rădăuți-Bilca, Teșna-Coșna, Siret-Mușenița, Stulpicani-Gemenea-Slătioara, Pleșa-Solonețu Nou, Câmpulung Moldovenesc-Rarău etc.”, a mai spus Flutur. El a mai adăugat că CJ Suceava îşi propune pentru acest an modernizarea a peste 150 de kilometri de drumuri județene.