Conducerea Primăriei Suceava a ținut să prezinte un ultim omagiu celui care a fost ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, fiind prezentă joi, cu coroane de flori, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, acolo unde a fost depus sicriul.

Delegația municipalității sucevene, condusă de primarul Ion Lungu, alături de cei doi viceprimari, Lucian Harșovschi și Marian Andronache, dar și de secretarul Primăriei, Ioan Ciutac, a fost completată și de reprezentanți ai Poliției Locale Suceava, inclusiv șeful instituției, Ovidiu Doroftei,

“Un ultim omagiu din partea Primăriei Municipiului Suceava pentru părintele nostru Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților!

A fost și va rămâne un model pentru noi toți pentru modul în care a iubit Bucovina noastră dragă, pentru credința ortodoxă definită prin dragoste și ajutor pentru aproapele, pe care ne-a insuflat-o tuturor!

Înaltpreasfinția Voastră, vă vom purta mereu în inimile și rugăciunile noastre!

Să ne vegheați neîncetat din Ceruri! Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace!”, a spus Ion Lungu, care a mărturisit că ÎPS Pimen i-a fost ca un tată, adeseori sfătuindu-se adeseori cu el.

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit încă de acum 30 de ani.