Șoferii pericol public ajung tot mai greu după gratii, arestați preventiv, este o constatare după un nou caz de accident cu fugă de la locul faptei, în care inculpatul are cumul de infracțiuni, dar totuși este lăsat în libertate. Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Baia, a scăpat din arest după doar 24 de ore, deși a condus beat și fără permis, a dat peste un pieton și a fugit. Iar asta nu este tot, același tânăr având deja la activ două dosare penale pentru conducere fără permis.

Este al doilea caz recent de accident cu fugă de la locul faptei, în care inculpatul este lăsat în libertate. La Arbore, un tânăr a accidentat mortal un biciclist și a plecat, schimbând apoi mașina și pornindu-se spre Italia, cu intenția vădită de a se sustrage de răspundere. Identificat de polițiști, tânărul a stat tot 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar, măsură luată direct de procurorul de caz.

 

La un pas de a comite o tragedie

Revenim acum la cazul de la Baia, legat de un tânăr de 21 de ani care are deja comise cinci infracțiuni la regimul rutier.   

Joia trecută, în jurul orei 18.00, polițiștii au fost sesizați prin 112 că pe strada Mălinului, în comuna Baia, s-a produs un accident rutier. La fața locului, a fost identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, localnic, care a declarat că în timp ce se afla pe marginea dreaptă a drumului a fost acroșat de un autoturism marca Audi, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Autoturismul Audi era în apropiere, avariat după ce intrase într-un gard.

La fața locului a ajuns o ambulanță, care l-a preluat pe pieton și l-a transportat la Spitalul municipal Fălticeni. Tânărul a fost diagnosticat cu contuzii și excoriații care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au ajuns la aproximativ o oră de la accident și la autor, Ionuț Șerban, în vârstă de 21 de ani, localnic din Baia, care nu este posesor de permis de conducere și care avea la ora accidentului o concentrație de 0,93 g/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii de la Baia știau deja cu cine aveau de a face. Același tânăr mai are două dosare penale pentru conducere fără permis, întocmite în lunile septembrie și octombrie 2020.

În aceste condiții, în urma continuării cercetărilor, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ionuț Șerban pentru 3 infracțiuni de conducere permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și infracțiunea de părăsirea locului accidentului. 

 

Plasat sub control judiciar

Luni după-amiază, tânărul din Baia a fost introdus în arestul poliției județene, în primă fază în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore.

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru conducere fără permis (trei infracțiuni), conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Judecătoria Fălticeni a respins propunerea, a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului și plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia de lăsare în libertate a inculpatului poate fi contestată la Tribunalul Suceava.